Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Patiënt stuurt foto recept naar Medsen

PW15 - 06-04-2017
Met de Apotheek App van apotheekketen Medsen hoeven patiënten niet meer naar de apotheek te komen om hun recept in te leveren. Een foto van het recept sturen via de app volstaat.
Patiënt stuurt foto recept naar Medsen

Patiënten konden zich met de Apotheek App van Medsen aanmelden voor de herhaalservice, een medicatiehistorie aanvragen en zelfzorgmiddelen bestellen. Met deze nieuwe functionaliteit wil de apotheekketen, met 40 apotheken, patiënten zonder enige wachttijd hun medicatie leveren.

Wanneer het recept – waarvan via de app een foto is ontvangen – gereed is, ontvangt de patiënt een sms van de apotheek. Vervolgens haalt de patiënt het geneesmiddel op in de apotheek of meldt zich aan voor een 24-uurs kluisje.

De foto is een vooraankondiging: de patiënt moet het origineel ook overhandigen in de apotheek. De apotheker zal daarover afspraken maken met patiënten die gebruik willen maken van deze service.

Volgens Medsen is de beveiliging afdoende en is ook de privacy van de patiënt geborgd.

 

Document acties

gearchiveerd onder: Recept, App, Automatisering

Reacties

08-04-2017 09:42
J.N.J. Cornelissen zegt:

Volgens de Geneesmiddelenwet moet je van het recept het origineel hebben, tenzij het een digitaal recept is. Een foto, net als een fax, is geen origineel. Hoe heeft Medsen dat opgelost, zeker als het medicijn via een kluisje afgehaald wordt?

J Cornelissen
GMP Apotheek Mierlo-Hout

10-04-2017 16:20
E. Bos zegt:

Na contact met Medsen is het bericht aangepast.

Back to top