Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Nieuwe voorzitter VJA: 'We zijn superhelden'

PW15 - 04-04-2017
Apotheker Nitika Chouhan is vorige week tijdens de algemene ledenvergadering van de Vereniging van Jonge Apothekers (VJA) benoemd tot nieuwe voorzitter.
Nieuwe voorzitter VJA: 'We zijn superhelden'

Chouhan volgt Ron Bartels op, die na twee jaar bestuurslidmaatschap aftreedt. Verder is secretaris Kenny van Deventer vervangen door Joeri Arkink en Iris Zuydgeest volgt Stefan Ottenbros op als penningmeester.

De nieuwe voorzitter is gekozen op basis van een sollicitatieprocedure waaraan zes apothekers hebben meegedaan. “In het verleden organiseerde de VJA een speeddate voor nieuwe bestuursleden. Een sollicitatieprocedure past in de professionalisering die we vorig jaar hebben afgerond, met een nieuwe website en huisstijl”, vertelt Chouhan, die werkt als beherend apotheker in de vorig jaar geopende praktijk Central Doctor & Pharmacy op het Centraal Station van Amsterdam.

In haar nieuwe functie wil Chouhan zich onder meer inzetten om het werk van apothekers – die volgens haar ‘superhelden’ zijn – beter zichtbaar te maken. “Een geneesmiddel switchen lijkt een kleine handeling, maar kan levensreddend zijn. Patiënten weten vaak niet hoe onmisbaar de apotheker is.”

Naast patiënten is het de bedoeling dat ook andere zorgverleners en zorgverzekeraars beter inzien wat voor belangrijk werk apothekers verrichten. Maar daarvoor moeten volgens Chouhan eerst meer apothekers voldoen aan bepaalde randvoorwaarden.

Een van de belangrijkste vaardigheden van de apotheker is volgens de toekomstvisie van de VJA coaching: precies aanvoelen wat de individuele patiënt nodig heeft. “Nog niet alle apothekers zijn daar al klaar voor, daar gaan we eerst aan werken”, aldus Chouhan.

Document acties

Back to top