Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Nieuwe directeur Alliance Healthcare

PW36 - 24-08-2017
Alliance Healthcare Nederland, eigenaar van Alphega Apotheek en Boots Apotheek, heeft Kalman Petro aangesteld als nieuwe algemeen directeur.
Nieuwe directeur Alliance Healthcare

Deze benoeming volgt op de beslissing van Arvid Manneke om terug te treden. Manneke was sinds 2007 algemeen directeur van Alliance Healthcare Nederland.

Petro, die volgende maand start, heeft twintig jaar ervaring in de farmacie en de gezondheidszorg. Hiervoor was hij managing director Europe bij de Fagron Group. In de groothandelssector heeft Petro veel ervaring opgedaan, in het bijzonder op de gebieden marketing, verkoop en inkoop. Hij vervulde leidinggevende functies bij Fisher Pharma, Aurobindo Pharma, Actavis en Celesio.

Alliance Healthcare Nederland is onderdeel van Walgreens Boots Alliance.

Document acties

Reacties

25-08-2017 16:41
H.M. Hof zegt:

Kalman Petro lijkt me gelet ervaring en persoonlijkheid geschikt om leiding te gaan geven aan Alliance Healthcare NL. Echter, of het hem gaat lukken AHN weer terug te krijgen op de toonaangevende positie die werd ingenomen van een kleine 10 jaar geleden moet nog worden afgewacht. Het zal in elk geval een grote klus worden om de combinatie van de Boots en Alphega Apotheken op hetzelfde niveau te brengen dat toen werd bereikt. Een klus die vergt dat Petro vele jaren aan AHN verbonden zal blijven en bovendien van hogerhand de ruimte krijgt om te voldoen aan de vereisten van de Nederlandse apothekenmarkt.Een markt met een profiel dat nogal afwijkt van hetgeen men in de boardroom van Walgreens Boots Alliance gewend is.

Back to top