Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

FIP-award voor Henk de Jong

28-06-2017
Henk de Jong, chemicus en emeritus hoogleraar farmaceutisch analyse, heeft gisteren van de internationale apothekersfederatie FIP een onderscheiding gekregen: de Joseph A. Oddis Award for Exceptional Service to FIP.
FIP-award voor Henk de Jong

FIP deelt deze onderscheiding uit aan functionarissen van FIP die veel hebben betekend voor de organisatie. De Jong ontving de prijs gisteren in zijn tweede huis in Parijs, uit handen van FIP-president Carmen Peña. Zij was naar Parijs gekomen omdat De Jong dit jaar niet aanwezig kan zijn op het FIP-congres in Zuid-Korea.

Van 2011 tot 2015 was De Jong als wetenschappelijk secretaris in dienst van FIP. Een van zijn taken was het samen met andere FIP-medewerkers samenstellen van het programma en het beoordelen van onderwerpen en samenvattingen van bijdragen. Ook voor het FIP Centennial 2012 in Amsterdam heeft De Jong vele voorstellen beoordeeld.

De Jong was voorheen werkzaam als hoogleraar farmaceutische analyse van de subfaculteit farmacie in Leiden. Ook is hij voorzitter geweest van de Europese Farmacopee Commissie in Straatsburg.

Dr. Joseph A. Oddis was FIP-president van 1986 tot 1990. Daarnaast was hij bijna veertig jaar directeur van de American Society of Health-System Pharmacists.

 

Document acties

Back to top