Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Chiel Bos kwartiermaker overleg dure medicijnen

PW13 - 21-03-2017
Chiel Bos is door minister Edith Schippers van Volksgezondheid aangesteld als kwartiermaker van het nieuwe Platform Inkoopkracht Dure Geneesmiddelen.
Chiel Bos kwartiermaker overleg dure medicijnen

Door zijn ervaring met complexe veranderingen in de zorg, en zijn grote netwerk in de sector, is Chiel Bos volgens de minister de aangewezen persoon om het platform op te zetten. Bos was eerder onder andere directeur Zorg van Zorgverzekeraars Nederland, voorzitter van het College Perinatale Zorg en voorzitter van Stuurgroep Aanpak Verspilling Geneesmiddelen en Hulpmiddelen.

In de komende maanden gaat Bos het platform opzetten, in nauwe samenwerking met ziekenhuizen, zorgverzekeraars, medisch specialisten, apothekers en patiëntenverenigingen. Als het platform eenmaal staat, zal hij er ook leiding aan gaan geven.

Onderhandelingen

Schippers wil ziekenhuizen en zorgverzekeraars met het Platform Inkoopkracht Dure Geneesmiddelen een sterkere vuist geven in hun gezamenlijke onderhandelingen met farmaceuten over de prijzen van dure geneesmiddelen. Ziekenhuizen en zorgverzekeraars kopen nu vaak geneesmiddelen afzonderlijk in of in kleine samenwerkingsverbanden. Ook is er volgens de minister geen centrale plaats waar kennis en kunde hierover wordt gedeeld.

Het platform gaat ook bijeenkomsten organiseren waar de inkopers van dure geneesmiddelen van elkaar kunnen leren. Op een eigen website zal informatie komen te staan over bijvoorbeeld best practices en nieuwe geneesmiddelen.

Document acties

Back to top