Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

BENU-app vervangt papieren toedienlijst

PW18 - 24-04-2017
Een door BENU Apotheken en leverancier van zorg-apps Boomerweb ontwikkelde app vervangt de papieren toedienlijsten door een elektronische toedienregistratie. In Eibergen is samen met thuiszorgorganisatie Sensire een pilot gestart.
BENU-app vervangt papieren toedienlijst

Door het apotheekinformatiesysteem te koppelen met de app voor elektronische toedienregistratie (EDTR) heeft de thuiszorg altijd een actuele toedienlijst bij de hand. Ook is digitaal aftekenen en het bewaken van de juiste toedienmomenten mogelijk, meldt BENU Apotheken.

De EDTR-app is geschikt voor alle medicatie: voor medicatie in zakjes, losse medicatie en ‘zo nodig’-medicatie. Naast de essentiële informatie over elk toedienmoment en de bijsluiters kan de zorgmedewerker ook een dubbele controle aanvragen bij risicovolle medicatie. Verder geeft de app ook aan welk geneesmiddel risicovol is en – via een ingebouwde bekwaamheidscheck – wie de controle in dat geval zou moeten uitvoeren.

Volgens BENU Apotheken bespaart de EDTR-app tijd in de apotheek, omdat papieren toedienlijsten niet meer worden geprint en toegestuurd. Ook kan de apotheker via de app sneller adviseren aan de zorginstelling.

Na de pilot van twee maanden in Eibergen zal Sensire de ETDR-app in haar hele werkgebied gaan gebruiken. Boomerweb start dan ook de landelijke uitrol bij alle geïnteresseerde zorginstellingen en apotheken.

Document acties

gearchiveerd onder: Thuiszorg, Automatisering, Toedienlijsten
Back to top