Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Vier aanpassingen indicaties, december 2015

PW 5 - 03-01-2016
De Committee for Medicinal Products for Human Use (CHMP) ondersteunt vier aanpassingen van indicaties.
Vier aanpassingen indicaties, december 2015

Ticagrelor (Brilique), in een nieuwe dosering van 60 mg, kan worden toegepast bij patiënten met een voorgeschiedenis van hartinfarct en een hoog risico op een atherotrombotische gebeurtenis.

Van romiplostim (Nplate) en eltrombopag (Revolade) zijn de indicaties uitgebreid tot patiënten met idiopathische trombocytopenische purpura die niet reageren op behandeling met bijvoorbeeld corticosteroïden of immunoglobulinen.

Voor erlotinib (Tarceva) wordt de eerstelijns onderhoudsbehandeling ingeperkt tot alleen patiënten met een EGFR-activerende mutatie.

De toepassing van ramucirumab (Cyramza) kan worden uitgebreid naar behandeling van patiënten met lokaal gevorderde of uitgezaaide niet-kleincellige longkanker (NKCLK) na eerdere behandeling met op platina gebaseerde chemotherapie. In combinatie met FOLFIRI (irinotecan, folinezuur en fluorouracil) kan ramucirumab ook worden gegeven aan patiënten met uitgezaaide colorectale kanker tijdens of na therapie met bevacizumab, oxaliplatine en een fluorpyrimidine.

Document acties

Back to top