Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Schippers: 'Apotheker meest laagdrempelige zorgverlener'

09-06-2016
"De apotheker is voor veel patiënten de meest laagdrempelige zorgverlener." Dat heeft minister Edith Schippers gisteren gezegd op het internationale apothekerscongres PGEU in Den Haag, waarvan de KNMP gastheer is.
Schippers: 'Apotheker meest laagdrempelige zorgverlener'

In een videoboodschap wees Schippers op de sleutelrol die de apotheker speelt in de samenwerking tussen zorgprofessionals in de eerstelijnszorg. Zij stelt dat alleen door deze samenwerking de transitie naar zorg dichtbij huis zich kan voltrekken.

De minister prees de apothekers voor de kwalitatieve farmaceutische zorg die wordt geleverd door hun advies over leefstijl, medicatiebewaking en het verschaffen van informatie over veiligheid en bijwerkingen van geneesmiddelen. Daarnaast leveren apothekers volgens de minister een bijdrage aan de duurzaamheid van de gezondheidszorg door goedkope geneesmiddelen te verstrekken waar dat kan en duur waar het nodig is.

Ook had Schippers aandacht voor de problematiek rond de medicijntekorten. Ze erkende de impact daarvan op patiënten en apothekers en zei ernaar te streven die tekorten in internationaal verband te bestrijden.

De minister riep apothekers op om informatie over het gebruik van dure en innovatieve geneesmiddelen te verzamelen. Dan zouden ze kunnen aantonen met welke innovatieve geneesmiddelen patiënten echt gebaat zijn en kunnen zij de veiligheid en effectiviteit van medicijnen verbeteren, maar ook de kwaliteit van leven van patiënten.

Document acties

gearchiveerd onder: Politiek
Back to top