Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

LUMC onderzoekt effect paracetamol op ouderen

14-12-2016
Waar voelen ouderen in een verpleeghuis zich beter bij: dagelijks onder de zonnebank of een paracetamol slikken? Het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) krijgt een half miljoen euro voor onderzoek naar ouderen in verpleeghuizen.
LUMC onderzoekt effect paracetamol op ouderen

Het LUMC meldt de subsidie van het ministerie van Volksgezondheid te gaan investeren in het Universitair Netwerk voor de Care sector Zuid-Holland (UNC-ZH), waarin het ziekenhuis en tien andere zorginstellingen samenwerken.

De onderzoekers gaan onder meer kijken of ouderen in verpleeghuizen zich beter voelen als ze dagelijks even onder de zonnebank liggen. Ook wordt onderzocht in een groep van 65 proefpersonen hoe ouderen reageren op paracetamol en wat het effect is van pijn op de kwaliteit van leven.

Verder gebruikt het LUMC de subsidie voor het inrichten van een digitaal platform om de revalidatie van ouderen onder de loep te nemen. Zorginstellingen hanteren nu verschillende methodes om bij te houden hoe het gaat met revalideren als een patiënt bijvoorbeeld een heup heeft gebroken. Met het nieuwe platform kunnen de zorginstellingen binnen het UNC-ZH de kennis beter onderling delen.

 

 

Document acties

Back to top