Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Plan farmaceuten tegen resistentie antibiotica

21-09-2016
Dertien farmaceutische bedrijven hebben gisteren een plan gelanceerd voor de bestrijding van antibioticaresistentie. Vandaag spreekt in New York de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties over een wereldwijde aanpak van dit probleem.
Plan farmaceuten tegen resistentie antibiotica

 

In het plan beschrijven de dertien fabrikanten maatregelen die verstandig gebruik van antibiotica moeten bevorderen. Alleen patiënten die deze middelen echt nodig hebben, moeten die verstrekt krijgen.

Ook hebben de bedrijven ideeën om antibiotica, vaccinaties en diagnostiek beter toegankelijk te maken in de hele wereld, bijvoorbeeld door de ontwikkeling van nieuwe business-modellen. Verder verwachten de initiatiefnemers dat de ontwikkeling van antibiotica kan worden bevorderd door nieuwe samenwerkingen te onderzoeken tussen industrie en publieke sector.

De dertien bedrijven presenteren vandaag hun plan in New York, op een speciale bijeenkomst over antibioticaresistentie tijdens de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.

Minister Edith Schippers van Volksgezondheid spreekt op deze VN-vergadering over de noodzaak tot wereldwijde samenwerking in de bestrijding van antibioticaresistentie.

 

 

Document acties

Back to top