Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

ChipSoft lanceert nieuw AIS: HiX

PW47 - 18-11-2016
ChipSoft, leverancier van zorginformatiesystemen, lanceert begin volgend jaar een nieuw apotheekinformatiesysteem (AIS) voor de openbare apotheek. Het systeem (HiX) heeft een open structuur en ondersteunt de medisch-farmaceutische beslisregels.
ChipSoft lanceert nieuw AIS: HiX

De poliklinische apotheek in het Bovenij Ziekenhuis in Amsterdam, dat overstapt van het AIS Aposys, neemt het nieuwe AIS in de eerste maanden van 2017 als eerste in gebruik. “Daarna is het beschikbaar voor alle openbaar apothekers”, vertelt manager eerstelijnsfarmacie van ChipSoft Maarten Wittop Koning.

Het ontwikkelen van een AIS voor de openbare farmacie is volgens Wittop Koning een strategisch zet van ChipSoft, een Nederlands familiebedrijf dat een groot marktaandeel heeft in de informatiesystemen voor ziekenhuizen. “Wij willen de hele zorgketen bedienen en apothekers spelen een belangrijke rol in de overdracht van medicatiegegevens.” ChipSoft wil zich gaan onderscheiden met onder meer een “goed functionerende helpdesk”.

Volgend jaar zal ook Promedico een nieuw AIS lanceren. Het cloud-gebaseerde systeem, dat ook op een iPad is te raadplegen, verschijnt in juli. Promedico, dat 100% eigendom is van de Stichting Automatisering Huisartsen, is ontwikkelaar van informatiesystemen voor huisartsen en apotheekhoudende huisartsen.

 

 

Document acties

gearchiveerd onder: Automatisering
Back to top