Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Apothekers vinden 200.000 medicatieproblemen

PW38 - 21-09-2016
Bij 60.000 medicatiebeoordelingen die in de afgelopen vijf jaar zijn verricht door Service-apothekers, zijn 200.000 medicatieproblemen geconstateerd.
Apothekers vinden 200.000 medicatieproblemen

Dat schrijft Service Apotheken in een persbericht. In samenwerking met huisartsen hebben de 430 Service-apothekers meer dan 60.000 keer de medicatie aangepast; 30% van de medicatieproblemen leidde tot een medicatiewijziging.

De meest voorkomende interventies zijn: stoppen en starten van geneesmiddelen, wijzigen van een dosering, doen van nader onderzoek en adviseren van patiënten. Onlangs is Service Apotheek gestart met de studie Drug use Reconsidered in the Elderly using goal Attainment scales during Medication Review (DREAMeR), een gerandomiseerd klinisch onderzoek waarbij het effect van medicatiebeoordelingen op kwaliteit van leven, kosteneffectiviteit en veelvoorkomende klachten bij ouderen wordt onderzocht. Hierbij bepaalt de patiënt in overleg met de apotheker welke behandeldoelen hij wil realiseren, zoals minder nachtelijke spierkrampen of weer langer kunnen tuinieren.

Document acties

Back to top