Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Zorgplan Schippers

PW Magazine 7, jaar 2015 - 12-02-2015
Minister Schippers maakte op 6 februari haar alternatieve zorgplan bekend. Zo kunnen patiënten de vrije artsenkeuze inruilen tegen een lager eigen risico.

Daarnaast streeft de minister naar meerjarige contracten voor zorgaanbieders. En zij zoekt binnen de Mededingingswet naar wegen om zelfstandige beroepsbeoefenaren meer macht te geven in contractonderhandelingen met de verzekeraars.

De minister zet daarnaast in op kwaliteit van zorg. De Inspectie voor de Gezondheidszorg wordt uitgebreid, en er komen versneld kwaliteitsindicatoren voor driehonderd aandoeningen. De patiënt krijg betere informatie via onafhankelijke websites.

Speerpunten

KNMP-voorzitter Gerben Klein Nulent geeft in een eerste reactie aan “met belangstelling” kennis te hebben genomen van de voornemens van de minister.

“Haar ambities lijken aan te sluiten bij de speerpunten van de KNMP”, aldus Klein Nulent. “Als beroepsgroep maken we onze kwaliteit inzichtelijk op apotheek.nl met de kwaliteitskenmerken van apotheken die we samen met NPCF en Consumentenbond publiceren. Daarnaast werken wij hard aan de ontwikkeling van onze Professionele Standaard.”

“Diezelfde transparantie moet er zijn voor de zorgpolis. Patiënten mogen achteraf niet voor verrassingen komen te staan. Nu is er te vaak teleurstelling aan de apotheekbalie over vergoedingen. Dat is niet acceptabel. Het is belangrijk dat het Kabinet hier nu actie op onderneemt. Verder erkent de minister dat er geen gezond evenwicht is tussen vrije beroepsbeoefenaren en verzekeraars. Ik ben benieuwd naar de verdere plannen van de minister. Hierover gaan we graag het gesprek aan.”

Document acties

Back to top