Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

‘Tekort Puri-Nethol binnenkort voorbij’

B-Medical: levering 1 april op peil door prijsverhoging

PW Magazine 7, jaar 2015 - 06-02-2015
Het tekort aan het geneesmiddel Puri-Nethol in Nederland is binnenkort voorbij. Dat zegt directeur Ineke Braat van distributie- en marketingbedrijf B-Medical. Het bedrijf verhoogt de prijs van het middel per 1 april, wat de parallelexport zal beteugelen. Het quotum kan dan opgeheven worden.
‘Tekort Puri-Nethol binnenkort voorbij’

Nederlandse patiënten met de ziekte van Crohn en colitis ulcerosa hebben al ruim een half jaar te weinig Puri-Nethol. De patiëntenvereniging CCUVN schreef hierover vorige maand een brief naar het ministerie van Volksgezondheid. KNMP Farmanco meldt dat het product beperkt beschikbaar is: “Om de continuïteit te waarborgen wordt dit product één keer per week in een zo goed mogelijke verdeling aan de groothandels uitgeleverd.”

De werkzame stof mercaptopurine in Puri-Nethol is een immunosuppressivum dat is geregistreerd als chemotherapie bij diverse vormen van leukemie. Het wordt ook, off label, voorgeschreven bij auto-immuunziekten zoals colitis ulcerosa en de ziekte van Crohn. B-Medical verhoogt de prijs van Puri-Nethol op 1 april van € 45,65 naar € 61,75. Dit is het gevolg van de hogere prijzen in omliggende landen. “Daarom is het dan niet meer interessant om parallel te exporteren naar deze landen”, aldus directeur Braat. “Er zullen per 1 april geen quota meer op Puri-Nethol zitten, waardoor er weer ruim voldoende beschikbaar zal zijn.”

Document acties

Back to top