Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Zes uitbreidingen indicaties februari 2015

PW Magazine 11, jaar 2015 - 12-03-2015
De Committee for Medicinal Products for Human Use (CHMP) van het EMA adviseerde positief over de volgende indicatie-aanpassingen.

Adalimumab (Humira) is nu ook bestemd voor de behandeling van psoriasis vulgaris bij kinderen en adolescenten vanaf 4 jaar die onvoldoende reageren op, of ongeschikt zijn voor plaatselijke behandeling en lichttherapie.

Eculizumab (Soliris) kan nu ook worden gebruikt bij paroxysmale nachtelijke hemoglobinurie (PNH).

Efavirenz (Sustiva) is – in combinatie met andere retrovirale geneesmiddelen – nu ook bestemd voor de behandeling van HIV-1-besmette kinderen van 3 maanden oud en een gewicht van ten minste 3,5 kilogram.

Febuxostat (Adenuric) is nu ook bestemd voor de preventie en behandeling van hyperurikemie in patiënten die chemotherapie krijgen voor hematologische maligniteiten.

Bevacizumab (Avastin) is – in combinatie met chemotherapie (paclitaxel+cisplatine of paclitaxel+topotecan) – nu ook bestemd voor patiënten met gemetastaseerde baarmoederhalskanker.

Panitumumab (Vectibix) kan – in combinatie met FOLFIRI (folinezuur, fluorouracil en irinotecan) – nu ook worden gebruikt als eerstelijnstherapie bij wild-type ras gemetastaseerd colorectaal carcinoom (mCRC).

Document acties

Back to top