Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Uitbreiding Boots met 42 apotheken

20-05-2015
Alliance Healthcare Nederland verbouwt in de komende drie maanden 42 Kring-apotheken, die in eigendom zijn van de apotheekketen, tot Boots Apotheken. Na ruim twintig jaar verdwijnt de naam Kring-apotheek definitief.
Uitbreiding Boots met 42 apotheken

Met de uitbreiding komt het totaal aantal vestigingen in Nederland van Boots Apotheek op 67. De Kring-apotheken krijgen een nieuw interieur en een assortiment met gezondheids- en schoonheidsproducten van de merken Boots Pharmceuticals, Botanics, Boots Soltan en No7.

Boots is een retailmerk van Walgreens Boots Alliance, een internationaal farmacieconcern met apotheken in het Engeland, Thailand, Noorwegen en Ierland.

Met het ombouwen van de 42 Kring-apotheken verdwijnt de apotheekformule Kring-apotheek na twintig jaar definitief uit het straatbeeld. De ruim tweehonderd zelfstandige Kring-apotheken zijn in de afgelopen anderhalf jaar omgevormd tot Alphega-apotheken. Alphega Pharmacy is een netwerk met zesduizend zelfstandige apotheken in acht Europese landen, dat eigendom is van Alliance Healthcare.

Alliance Boots werd eind 2014 overgenomen door Walgreens, de grootste drogisterij en apotheekketen van de Verenigde Staten.

Document acties

Back to top