Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Pfizer en Allergan fuseren: transactie van € 150 miljard

PW Magazine 49, jaar 2015 - 23-11-2015
Pfizer en Allergan gaan samen en zullen als nieuwe onderneming verdergaan onder de naam Pfizer. Met de transactie, de grootste ooit in de farmaceutische industrie, is een bedrag gemoeid van $ 160 miljard (€ 150 miljard). De fusie moet nog worden goedgekeurd door de Amerikaanse en Europese autoriteiten en aandeelhouders.

De gezamenlijke jaaromzet van beide farmagiganten bedraagt zo'n $ 60 miljard. De fusie wordt in aandelen afgehandeld en moet in de tweede helft van 2016 worden afgerond. De aandeelhouders van Pfizer zullen dan 56% van de aandelen bezitten van het nieuwe bedrijf en die van Allergan de overige 44%.

De huidige topman van Pfizer, Ian Read, wordt de nieuwe baas van het nieuwe concern. Brent Saunders, de bestuursvoorzitter van Allergan, wordt operationeel directeur en president van de onderneming. Het nieuwe Pfizer krijgt een beursnotering op Wall Street en het hoofdkantoor komt in New York. Juridisch zal het bedrijf echter in Ierland gevestigd zijn, waar Allergan zijn basis heeft, om te profiteren van de lage belastingdruk.

Document acties

Back to top