Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Hoogleraar Chiel Hekster overleden

20-11-2015
Prof. dr. Chiel Hekster is afgelopen woensdag op 68-jarige leeftijd overleden. Hij leed aan slokdarmkanker. In oktober 2010 kreeg Hekster een zilveren erepenning van de KNMP voor zijn verdiensten voor de farmacie.

Hekster was van 1998 tot 2010 verbonden aan het UMC St Radboud als ziekenhuisapotheker en hoogleraar klinische farmacie. Hij zorgde er onder meer voor dat ziekenhuisapothekers als specialist werden erkend en was nauw betrokken bij de opleiding die hiervoor nodig was. Ook verdiende hij zijn sporen op het gebied van onderzoek: van hem zijn zo'n tweehonderd artikelen opgenomen in PubMed en hij begeleidde twintig promovendi.

Verder was hij onder meer lid van het CBG, de CMPC (Centraal Medisch-Farmaceutische Commissie van de Ziekenhuisraad), voorzitter van de Wetenschappelijke Adviesraad van het Lareb, de KNMP-commissie 'De openbaar apotheker: specialist' en het Centraal College Regeling Specialisten Farmacie. Van 1986 tot 1991 was hij voorzitter van de Commissie van Redactie van het Pharmaceutisch Weekblad.

Internationaal was hij ook actief als voorzitter van de European Society of Clinical Pharmacy.

Document acties

Back to top