Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

KNMP blijft bezorgd over administratie

PW Magazine 47, jaar 2015 - 19-11-2015
‘Gezonde bedrijfsvoering’ is het thema van de KNMP-districtsledenbijeenkomsten, die dit najaar overal in het land worden gehouden.

De nadruk ligt op regeldruk, waar de irritatie-top-5 bestaat uit vergoedingenbeleid, hulpmiddelenbeleid, machtigingen, declaraties/afkeuringen en opiumwetgeving. Bij één technisch foutje kunnen twaalfduizend receptregels worden afgekeurd, zo kwam vorige week tijdens de bijeenkomst in Bathmen voorbij.

Op het gebied van ICT zijn de apothekers hun voorsprong kwijt, zei LOA-voorzitter Rob Freitag op de bijeenkomst in Dordrecht, eveneens vorige week. De KNMP heeft daarin geen rol; gebruikers moeten zelf hun softwarehuizen erop aanspreken. Iets dergelijks geldt voor trage uitbetalingen: dat is een zaak van de contracteerpartijen en de KNMP mag zich er niet mee bemoeien.

Zorgen zijn er verder over de Europese regelgeving tegen geneesmiddelvervalsingen, die een eindcontrole eist bij aflevering aan de patiënt. Hoe moet dat dan bij het aanbreken van verpakkingen en bij distributiesystemen? Een lichtpuntje: tegenover 25 administratieve knelpunten zijn 65 mogelijke oplossingen aangedragen. Die worden nu beoordeeld op haalbaarheid, impact en termijn.

Document acties

Back to top