Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Kennisinstituut CBO is failliet

07-10-2015
Het Centraal Begeleidings Orgaan (CBO) voor intercollegiale toetsing is failliet. Het kennisinstituut is betrokken bij de ontwikkeling van indicatoren voor apothekers.

Ondanks diverse kostenbesparende maatregelen bleven de vaste lasten te hoog, meldt het CBO op zijn website. Na een eerder faillissement vijf jaar geleden, waarna een doorstart volgde onder de naam CBOimpact, en enkele reorganisaties bleken de kosten van deze organisatie te hoog in verhouding tot de inkomsten.

Het is niet bekend wat de gevolgen van het faillissement zijn voor de trajecten ‘indicatoren voor medicatiebeoordeling’ en ‘indicatoren voor medicatiebewaking’. Ook is nog onduidelijk welke organisaties de ontwikkeling van richtlijnen kunnen overnemen van het CBO.

De curator, die huidige projecten voorlopig voorzet, streeft ernaar een doorstart te maken. Daarom werken de twintig medewerkers voorlopig door.

Het CBO is in 1979 opgericht en werd in 2010 onder de naam CBOimpact onderdeel van TNO Management Consultants. Twee jaar later werden de activiteiten van het toenmalige Nationaal Instituut voor Gezondheidsbevordering (NIGZ) overgenomen. De laatste tijd verlegde CBOimpact haar koers richting gezondheid en persoonsgerichte zorg.

Document acties

Back to top