Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Hulpmiddelen diabetes van Roche niet leverbaar

28-07-2015
Diabetespatiënten met een insulinepomp van Accu-Chek kunnen mogelijk niet beschikken over ampullen en infusiesets. Dat meldt het bedrijf Roche Diabetes Care in Nederland.
Hulpmiddelen diabetes van Roche niet leverbaar

Door een verhuizing naar een nieuw magazijn in Zuid-Duitsland kan het bedrijf de levering van een aantal producten van Accu-Chek niet garanderen. Diabetespatiënten met een Accu-Chek insulinepomp kunnen daardoor mogelijk enige tijd geen gebruik van maken van de pomp. De fabrikant adviseert patiënten met hun behandelaar contact op te nemen.

Op haar website adviseerde Roche Diabetes Care patiënten tijdelijk over te stappen op een insulinepen, maar naar aanleiding van vele bezorgde reacties heeft het bedrijf dat advies weer ingetrokken.

Ook Diabetesvereniging Nederland (DVN) kon zich niet vinden in het advies van Roche, omdat dit niet de beste oplossing is voor elke gebruiker van een insulinepomp. Om herhaling van deze logistieke problemen te voorkomen, gaat DVN in gesprek met de fabrikant.

Volgens de KNMP zijn er geen problemen gemeld met de beschikbaarheid van deze diabeteshulpmiddelen in apotheken. Op de KNMP-website Farmanco staat de actuele stand van zaken rond de beschikbaarheid van producten van Accu-Chek.

Document acties

Back to top