Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Connecting Care stopt

22-12-2015
De coöperatieve apothekersvereniging Connecting Care heft zichzelf deze maand op, heeft het bestuur bekendgemaakt. “Het ontbreekt aan meerjarige zakelijke partnerships om uit te groeien tot een onafhankelijk, praktijkgericht R&D-instituut”, schrijft de organisatie in een brief aan de betrokken partijen.
Connecting Care stopt

Connecting Care werd vijf jaar geleden opgericht om innovatie bij apothekers te realiseren. Vorig jaar kwam Connecting Care al tot de conclusie dat de zorgverzekeraars in deze opzet geen verdienmodel zagen. Het bleek voor de organisatie “heel lastig en onvoldoende succesvol” om innovatiebudgetten binnen te halen om haar plannen uit te voeren, meldt Connecting Care in een toelichting.

Zorgverzekeraar VGZ leverde aanvankelijk een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van indicatoren, maar haakte later af. De afgelopen twee jaar werden onderhandelingen gevoerd met de verzekeraars, met uitzondering van Menzis, maar zij wilden geen aparte prestatievergoeding betalen voor de dienstverlening, aldus Connecting Care.

Dit jaar heeft de organisatie met SIR Institute for Pharmacy Practice and Policy nog een methode ontwikkeld waarmee innovatieve apothekers konden werken aan de realisatie van de KNMP Toekomstvisie 2020. In dat rapport wordt de apotheker beschreven als een deskundige professional in de eerste en tweede lijn, die openstaat voor de patiënt en goed multidisciplinair samenwerkt.

Document acties

Back to top