Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

CBG: tabletten Thyrax zijn veilig

31-07-2015
Thyrax-tabletten (levothyroxine) voldoen zowel in de nieuwe doordrukstrip als in de glazen potjes aan de kwaliteitseisen. Dat concludeert het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) op basis van een onderzoek van Aspen Pharma.

Uit het onderzoek van de handelsvergunninghouder blijkt dat de hoeveelheid levothyroxine in de tabletten uit beide verpakkingen hetzelfde, de tabletten uit de doordrukstrip zijn wel iets stabieler.

Het CBG gaf Aspen Pharma opdracht de kwaliteit te onderzoeken naar aanleiding van 1800 meldingen die waren binnengekomen sinds de lancering van de nieuwe verpakking in december 2014.

Patiënten hadden last van hartkloppingen, vermoeidheid en hoofdpijn, zo bleek uit een analyse van Bijwerkingencentrum Lareb. De meldingen zouden mogelijk wijzen op een te hoge of te lage concentratie schildklierhormoon in het bloed.

Op basis van dit onderzoek is er volgens het CBG geen reden om over te stappen op een ander geneesmiddel. Patiënten die klachten hebben sinds de introductie van de nieuwe Thyrax-verpakking, kunnen zich bij hun arts melden om de medicatie opnieuw in te stellen.

Document acties

Back to top