Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Apotheek opent fastfoodloket voor medicatie

PW Magazine 46, jaar 2015 - 06-11-2015
Almelo heeft een landelijke primeur: de MediDrive. Apotheek De Kolk heeft een nieuwe service voor herhaalrecepten geopend, waarbij de patiënt met zijn auto of scootmobiel langs een loket rijdt om zijn geneesmiddelen op te halen.
Apotheek opent fastfoodloket voor medicatie

De MediDrive, die veel weg heeft van een fastfoodloket, is een idee van apotheker Monique aan de Stegge van Apotheek de Kolk. “Het viel mij op dat veel patiënten met hun scootmobiel of auto vlak voor de apotheek stoppen. Nu kunnen ze voortaan blijven zitten als ze hun geneesmiddelen ontvangen.”

Pincode

Patiënten krijgen een bericht per e-mail of sms dat de geneesmiddelen klaar staan. In het bericht staat een pincode, dat de patiënt vanuit de auto invoert op een paal bij de ingang. In de apotheek zien de medewerkers op een beeldscherm wie er buiten wacht en ze kunnen de herhaalmedicatie direct pakken. Vervolgens rijdt de patiënt door naar het loket, waar een apothekersassistent de geneesmiddelen aflevert.

Privacy

Patiënten zijn enthousiast, vertelt Aan de Stegge. “De MediDrive heeft veel voordelen voor de privacy, denk maar aan jonge mensen die incontinentiemateriaal gebruiken.”

Het is de bedoeling volgens Aan de Stegge om via het loket contact te houden met patiënten. “Wij zien het als een terhandstelling, waarbij er altijd ruimte is voor de patiënt om een vraag te stellen.”

Het loket van Apotheek de Kolk is geopend tijdens openingsuren, daarnaast beschikt de apotheek over 24-uurskluisjes.

Document acties

Back to top