Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Alphega apotheek Zorgmakelaar tekent contract met Zilveren Kruis

08-09-2015
Alphega apotheek Zorgmakelaar en zorgverzekeraar Zilveren Kruis hebben een overeenstemming bereikt over de farmaceutische zorg in 2016. De zorgmakelaar tekende vorige week ook een contract met zorgverzekeraar VGZ.
Alphega apotheek Zorgmakelaar tekent contract met Zilveren Kruis

De Alphega apotheek Zorgmakelaar onderhandelt namens de Boots-apotheken en Alcura apotheek – eigendom van Alliance Healthcare – en de franchisenemers van de Alphega Apotheek-formule. In de komende weken bepalen de ruim 150 zelfstandige Alphega-apotheken of ze ook intekenen op het contract met Zilveren Kruis.

Verzekerden van Zilveren Kruis kunnen in 2016 rekenen op farmaceutische zorg van 63 Boots-apotheken en van Alcura Apotheek, leverancier van ziekenhuisverplaatste en verpleegkundige zorg bij patiënten thuis.

Volgens Alphega apotheek Zorgmakelaar krijgen apothekers met dit nieuwe Zilveren Kruis-contract volgend jaar een hoger basistarief en een betere beloning voor zorgprestaties. De overeenkomst voorziet ook in een tariefdifferentiatie tussen het preferentiebeleid en het IDEA-beleid van Zilveren Kruis, aldus de zorgmakelaar.

De partijen hebben afspraken gemaakt over de inkoop van: medisch farmaceutische beslisregels, opname- en ontslaggesprekken en medicatierollen voor meerdere weken.

Document acties

Back to top