Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

PW Magazine 47, jaar 2015

met PW Wetenschappelijk Platform

20 november 2015

Wilt u verder lezen?

Log in om verder te lezen.

Inloggen

Ik ben mijn wachtwoord vergeten


Alleen abonnees van het Pharmaceutisch Weekblad hebben volledige toegang tot pw.nl. Ga voor meer informatie: abonnement PW aanvragen.

Subsidie apothekers voor stage assistenten

Apothekers kunnen vanaf volgend jaar een tegemoetkoming krijgen voor stagebegeleiding aan apothekersassistenten in opleiding. Het ministerie van Volksgezondheid maakt hiervoor vanaf 2016 jaarlijks extra geld vrij in het zogenoemde Stagefonds.

18-11-2015 | door Frits Baltesen

Drug executive

Veel mensen in mijn omgeving zijn niet-medici met interessant werk. Maar alleen uit hun hippe beroepsnamen als business development manager (verkoper), strategic account manager (ook verkoper) of sales executive (ook al verkoper) kan ik niet afleiden welke dagelijkse bezigheden ze uitvoeren.

18-11-2015 | door Lieke Mitrov-Winkelmolen

Herexamen 2015 PW 47

Een 58-jarige meneer is gevallen met zijn fiets en heeft daarbij zijn sleutelbeen gebroken. Hij is verder gezond en gebruikt geen medicatie. Hij wil paracetamol gebruiken voor de acute pijn. Wat adviseert u hem? a. maximaal 3 gram paracetamol per dag gedurende twee weken b. maximaal 3 gram paracetamol per dag gedurende een maand c. maximaal 4 gram paracetamol per dag gedurende twee weken d. maximaal 4 gram paracetamol per dag gedurende een maand

19-11-2015 | door Cindy Reinders

KNMP blijft bezorgd over administratie

‘Gezonde bedrijfsvoering’ is het thema van de KNMP-districtsledenbijeenkomsten, die dit najaar overal in het land worden gehouden.

19-11-2015 | door PW

Europees onderzoek: opzet geneesmiddelstudies moet anders

Standaard meerdere observationele studies uitvoeren per geneesmiddel kan het gesteggel over werking en bijwerkingen in de toekomst voorkomen. Dat is de conclusie van een grote Europese studie die tot doel had de betrouwbaarheid en consistentie van geneesmiddelenonderzoek te verbeteren.

13-11-2015 | door DEB420720

Andexanet antidotum bij apixaban en rivaroxaban

Het nieuwe experimentele middel andexanet gaat de effecten tegen van de factor Xa-remmers apixaban en rivaroxaban zonder dat het toxische effecten geeft.

19-11-2015 | door PW

Herbeoordeling humaanpapillomavirusvaccins afgerond

Het Europees geneesmiddelenbewakingscomité PRAC heeft de herbeoordeling afgerond van de humaanpapillomavirusvaccins (HPV-vaccins; Cervarix, Gardasil/Silgard en Gardasil 9).

18-11-2015 | door PW

Meer oudere tieners aan de antidepressiva

Het aantal gebruikers van antidepressiva van de leeftijd van 15 tot en met 19 jaar komt dit jaar naar verwachting uit op ruim 15.000. Dit is 11% meer dan in 2014. De stijging in deze leeftijdscategorie is daarmee ruim drie keer zo groot als die voor alle antidepressivagebruikers.

19-11-2015 | door SFK

Betrouwbare leveranciers behouden certificaat

Door een gezamenlijke inspanning van KNMP en NVZA zijn dit jaar vier audits uitgevoerd bij Westfalen, Duchefa, Brocacef Supplies&Services en Spruyt hillen. Alle leveranciers hebben hun certificaat behouden.

19-11-2015 | door Oscar Smeets
Back to top