Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Drug executive

PW Magazine 47, jaar 2015 - 18-11-2015 | door Lieke Mitrov-Winkelmolen
Veel mensen in mijn omgeving zijn niet-medici met interessant werk. Maar alleen uit hun hippe beroepsnamen als business development manager (verkoper), strategic account manager (ook verkoper) of sales executive (ook al verkoper) kan ik niet afleiden welke dagelijkse bezigheden ze uitvoeren.

Lieke Winkelmolen blauw vlak

Anders is dat met onze beroepsnaam. Als ik mensen vertel dat ik apotheker ben, is dat lekker concreet. Soms vragen ze of ik het wel leuk vind om met verzekeraars, declaraties en boze patiënten aan de balie om te gaan. Blijkbaar weet men niet zo goed wat een ziekenhuisapotheker doet, maar heeft het beroep van apotheker toch een negatieve bijsmaak.

Misschien moeten wij onszelf als apothekers daarom een nieuwe job title aanmeten. In het Engels natuurlijk, dat klinkt interessanter. En waarbij mensen niet meteen een oordeel hebben, omdat ze simpelweg niet weten wat het is.

Inspiratie kunnen we overal vinden: op de radio, op vacaturesites, op netwerkborrels. Enkele van mijn favorieten: talent recruitment specialist (personeelsadviseur), master scheduler (iemand die roosters maakt), Ukraine/Nigeria/Israel watcher (iemand die heel veel tijd besteedt aan het volgen van het nieuws uit het desbetreffende land), media distribution officer (krantenbezorger) en altijd-overwinnende-generaal (president van Noord-Korea).

Met zoveel inspiratie om ons heen, zou het niet moeilijk moeten zijn onze functietitel een beetje op te poetsen. Enkele suggesties: medicine guru, drug management chief of pharmaceutical care manager. Succes verzekerd!

Document acties

Back to top