Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Uitbreiding indicatie avapritinib voor geavanceerde mastocytose

08-02-2022
Avapritinib (Ayvakyt) kan nu ook worden toegepast bij de behandeling van geavanceerde systemische mastocytose (AdvSM). De Europese geneesmiddelenbeoordelingscommissie CHMP heeft een positief advies gegeven voor uitbreiding van de indicatie.
Uitbreiding indicatie avapritinib voor geavanceerde mastocytose

Het middel was al op de markt voor de behandeling van volwassenen met inoperabel of gemetastaseerde gastro-intestinale stromale tumoren (GIST) met platelet-derived growth factor-receptor α (PDGFRα) D842V-mutatie. Door de uitbreiding kan het nu ook worden toegepast bij de behandeling van geavanceerde systemische mastocytose (AdvSM). Bij mastocytose is er sprake van een toename in abnormale mestcellen.

Avapritinib is geïndiceerd als monotherapie voor de behandeling van volwassenen met agressieve systemische mastocytose (ASM), systemische mastocytose met een geassocieerd hematologisch neoplasma (SM-AHN) of mestcelleukemie (MCL), nadat tenminste één vorm van systemische therapie is geprobeerd.

Het middel was al beschikbaar als filmomhulde tabletten in de sterkte van 100, 200 en 300 mg. De sterktes 25 en 50 mg zijn nu ook goed gekeurd door de CHMP.

Document acties

Back to top