Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Waarschuwing inspectie aan tien handelaren melatonineproducten

PW24 - 03-06-2020
Tien bedrijven die melatonine-houdende producten verhandelen hebben een schriftelijke waarschuwing gekregen van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ), omdat zij niet voldeden aan de Geneesmiddelenwet. De fabrikanten hadden geen fabrikanten- of groothandelsvergunning, terwijl voor de geïnspecteerde middelen geen handelsvergunning was afgegeven.
Waarschuwing inspectie aan tien handelaren melatonineproducten

De IGJ heeft in samenwerking met de Voedsel en Warenautoriteit (NVWA) sinds eind 2019 het toezicht geïntensiveerd op producten die melatonine bevatten en in Nederland worden gebruikt voor de behandeling van slaapstoornissen en een verstoord slaapritme.

Tijdens gezamenlijke inspecties in november en december vorig jaar bij tien geselecteerde bedrijven stelden de IGJ en NVWA vast dat ze allemaal de Geneesmiddelenwet overtraden. Van in totaal 84 producten is een monster genomen, waarna het RIVM het gehalte aan melatonine analyseerde.    

Voor de geconstateerde overtredingen van de Geneesmiddelenwet krijgen bedrijven tot 1 juli 2020 een schriftelijke waarschuwing opgelegd. Daarna kiest de IGJ voor een bestuurlijke boete.

Document acties

Back to top