Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Jeroen Bosch Ziekenhuis start actie tegen agressie

PW44 - 23-10-2020
Het Jeroen Bosch Ziekenhuis start een campagne tegen verbale agressie en intimidatie door patiënten die de coronamaatregelen niet accepteren. “Ik wacht je straks wel even op” en “ik kom hier vaker, je moet je bek houden” zijn volgens het ziekenhuis geen uitzondering.
Jeroen Bosch Ziekenhuis start actie tegen agressie

Door de coronacrisis heeft het Jeroen Bosch Ziekenhuis onder meer de volgende maatregelen moeten nemen: bloedprikken op afspraak, screening met vragenlijst, beperkt aantal bezoekers en mondkapjes in de publieke ruimtes.

Het ziekenhuis merkt dat deze maatregelen steeds meer weerstand en agressie opwekken. Opzettelijk hoesten en weigeren een mondkapje op te zetten komen te vaak voor. Onacceptabel, vindt het ziekenhuis, dat alles wil doen om de medewerkers te beschermen. Bij agressief gedrag gaat het ziekenhuis aangifte doen. Ook zijn er extra beveiligingsmaatregelen genomen en medewerkers worden getraind om te gaan met grensoverschrijdend gedrag. Daarnaast krijgen medewerkers ondersteuning van een mental supportteam.

Een communicatiecampagne met de thema’s ‘#datkunjenietmaken’ en ‘regels zijn er #nietvoorniks’ moet bezoekers en patiënten bewustmaken van hun gedrag en de noodzaak van de regels.

Document acties

Back to top