Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

IGJ: geen inspecties op productie en distributie medicatie

PW19 - 29-04-2020
Vanwege de COVID-19 pandemie worden certificaten van fabrikanten en vergunninghouders voor productie en distributie van geneesmiddelen automatisch verlengd tot eind 2021. Dat meldt de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ), die hiermee het advies volgt van het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA).
IGJ: geen inspecties op productie en distributie medicatie

De IGJ zal voorlopig geen inspecties uitvoeren op de productie en distributie van geneesmiddelen, zowel binnen als buiten de Europese Unie. Dit zijn de inspecties voor Good Manufacturing Practice (GMP) en Good Distribution Practice (GDP). Alleen in urgente situaties, zoals na meldingen of vanwege de beschikbaarheid van kritische geneesmiddelen, kan de IGJ dergelijke inspecties wel uitvoeren.

Uitzondering op het verlengen van de GMP/GDP-certificaten vormen die certificaten met opmerkingen over een termijn,  en als sprake is van veranderingen in de scope, zoals nieuwe gebouwen of nieuwe geneesmiddelen. 

Bij nieuwe vergunningaanvragen en wijzigingen in bestaande vergunningen van fabrikanten of groothandels bekijkt de inspectie per situatie of een bezoek op locatie nodig is. 

 

Document acties

Back to top