Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Hoog percentage antistoffen gemeten in Maastricht UMC+

16-06-2020
Bij 13% van de onderzochte medewerkers van ziekenhuis Maastricht UMC+ die eerder negatief waren getest op het coronavirus, zijn antistoffen aangetroffen. Het landelijk percentage, onlangs gemeten door bloedbank Sanquin, is 5,5 %.
Hoog percentage antistoffen gemeten in Maastricht UMC+

Door de afdeling Medische Microbiologie van het Maastricht UMC+ is in totaal bij 624 medewerkers een serologische test gedaan. Bij de medewerkers bij wie het coronavirus eerder was aangetoond door middel van onderzoek van het slijmvlies uit keel en neus, werden drie weken na infectie bij bijna iedereen (98%) antistoffen aangetroffen.

Van de medewerkers die eerder negatief waren getest, bleek 13% toch antistoffen te hebben aangemaakt. Bloedbank Sanquin kwam onlangs na landelijke metingen uit op een percentage van 5,5%, met de nuancering dat in Limburg 9% werd gemeten, aldus het Maastricht UMC+.

Het hoge percentage antistoffen betekent volgens het ziekenhuis dat het risico op een tweede piek in de regio Zuid-Limburg kleiner is. Bovendien hoeven medewerkers bij wie antistoffen zijn aangetroffen waarschijnlijk niet meer bang te zijn iemand te besmetten of zelf besmet te worden. Het Maastricht UMC+ plaatst overigens wel de kanttekening dat het nog onduidelijk is of de aanwezigheid van antistoffen automatisch leidt tot immuniteit.

 

Document acties

Back to top