Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Fisher Farma sluit deuren: 85 banen verloren

PW37 - 02-09-2020
Farmaceutisch bedrijf Fisher Farma in Lelystad, onderdeel van Mosadex Groep, stopt zijn activiteiten, waardoor 85 medewerkers boventallig zijn verklaard. Volgens het bedrijf is parallelimport niet meer rendabel door de aanscherping van de Wet geneesmiddelprijzen (WGP).
Fisher Farma sluit deuren: 85 banen verloren

Voor de medewerkers die moeten vertrekken heeft Fisher Farma een sociaal plan opgesteld, de resterende vijfentwintig medewerkers worden ondergebracht bij Medcor Pharmaceuticals, ook onderdeel van moederbedrijf Mosadex Groep.

Het doek valt voor Fisher Farma op 1 oktober. Op die dag treedt de aanscherping van de WGP in werking, waardoor de prijzen van geneesmiddelen dalen. Volgens de WGP mag de maximumprijs van aangewezen geneesmiddelen niet hoger zijn dan de gemiddelde prijs van dat middel in vier ons omringende landen.

Door de laatste aanpassing van de WGP verliest het bedrijf een groot deel van zijn portfolio, zegt Mosadex-woordvoerder Judith Jansen, die benadrukt dat het geen faillissement betreft. “Het is een strategische keuze om Fisher Farma op te heffen, omdat het importeren van geneesmiddelen niet meer rendabel is. Deze aanscherping van het overheidsbeleid heeft gevolgen voor ons allemaal, ook voor apothekers.”

Openbare apotheken

Medcor neemt de levering over van parellel geïmporteerde merkgeneesmiddelen aan poliklinische apotheken en ziekenhuisapotheken, de directe leveringen van Fisher Farma aan openbare apotheken stopt.

Fisher Farma is sinds 2007 onderdeel van Mosadex Groep. Het Lelystadse bedrijf werd in 1992 opgericht en in 1999 overgenomen door het beursgenoteerde Fornix Biosciences.

Document acties

Back to top