Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Deens Abacus Medicine neemt Pluripharm Groep over

PW 31/32 - 13-07-2020
Abacus Medicine, een Deense geneesmiddelenleverancier, heeft de farmaceutische groothandel Pluripharm Groep overgenomen. Oud-KNMP-directeur Léon Tinke is benoemd tot ceo van Pluripharm, dat onder haar eigen naam blijft opereren.
Deens Abacus Medicine neemt Pluripharm Groep over

Het in parellelimport gespecialiseerde Abacus Medicine en Pluripharm vormen sinds begin vorig jaar een strategische alliantie voor het leveren van genees- en hulpmiddelen aan zelfstandige apotheken en ziekenhuizen in Nederland.

Met de door beide bedrijven vandaag aangekondigde overnameplannen verzekert Pluripharm zich van een solvabiliteitsratio van meer dan 20%. Het hoofdkantoor van de groothandel staat in Alkmaar, dat ook de thuisbasis is van Abacus Medicine Nederland.

Léon Tinke, voorheen directeur farmacie van Pluripharm, is vandaag benoemd tot ceo van het bedrijf, dat 170 medewerkers telt en in 2019 een omzet realiseerde van € 248 miljoen.

Abacus Medicine heeft 750 medewerkers in dienst en behaalde vorig jaar een omzet van € 421 miljoen. Het hoofdkantoor van het Deense bedrijf is gevestigd in Kopenhagen.

 

Document acties

gearchiveerd onder: Abacus Medicine, Pluripharm, Leon Tinke
Back to top