Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

In 60% van huisartsenpraktijken uitval personeel

PW44 - 21-10-2020
In bijna 60% van de huisartsenpraktijken vielen in de afgelopen weken huisartsen en praktijkmedewerkers uit door ziekte of quarantaine. Gemiddeld ging het daarbij om 17% van het personeelsbestand. Dat blijkt uit een peiling van de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV), die is ingevuld door 2400 huisartsen.
In 60% van huisartsenpraktijken uitval personeel

In veruit de meeste gevallen konden collega’s de uitval opvangen, maar ruim 20% van de huisartsenpraktijken bood noodgedwongen minder patiëntenzorg.

Huisartsen konden de personeelsuitval in de eigen praktijk oplossen door bijvoorbeeld over te werken en roosters te wijzigen, de inzet van invalkrachten en hulp vanuit nabijgelegen huisartsenpraktijken.

Ook thuiswerken - administratief werk of telefonische consulten - wordt door 13% van de respondenten genoemd als oplossing.

Steeds meer huisartsen overwegen sneltesten te gaan gebruiken om zichzelf en personeel snel te kunnen testen, aldus de LHV, die wil dat op korte termijn gevalideerde testen beschikbaar komen. Volgens de huisartsenvereniging moeten huisartsen en hun medewerkers in de eigen praktijk getest kunnen worden, zodat direct duidelijk is of ze nog inzetbaar zijn.

Document acties

Back to top