Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

‘Bemoedigende resultaten conestat alfa bij COVID-19’

23-04-2020
Voor de behandeling van ernstige longontsteking hebben vijf COVID-19-patiënten de recombinante humane C1-esteraseremmer conestat alfa (Ruconest) toegediend gekregen, met “bemoedigende resultaten”. Dat meldt het farmaceutisch bedrijf Pharming Group uit Leiden.
‘Bemoedigende resultaten conestat alfa bij COVID-19’

In een compassionate use-programma in het Universitair Ziekenhuis Basel kregen de vijf patiënten – vier mannen één vrouw tussen 53 en 85 jaar – Ruconest toegediend, dat is goedgekeurd voor de behandeling van acute erfelijke angio-oedeemaanvallen.

Allergische reacties en geneesmiddelgerelateerde bijwerkingen werden niet gemeld.

Na de behandeling verdween de koorts bij vier van de vijf patiënten binnen 48 uur en namen de ontstekingswaarden in het bloed aanzienlijk af. Kort daarna werden de patiënten volledig hersteld uit het ziekenhuis ontslagen, aldus Pharming. Eén patiënt is voor beademing tijdelijk naar de ic gebracht, maar herstelde in de daaropvolgende dagen.

Na deze eerste resultaten volgt een multinationale, gerandomiseerde en gecontroleerde klinische studie met maximaal 150 patiënten met COVID-19 waarvoor ziekenhuisopname vereist is vanwege ernstige symptomen.

 

Document acties

Back to top