Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

VWS: personeelstekort zorg loopt sneller terug

27-05-2019
Het verwachte tekort aan personeel in de zorg is teruggelopen dankzij een gezamenlijke aanpak van kabinet, werkgevers en onderwijs. Dat meldt het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) op basis van cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
VWS: personeelstekort zorg loopt sneller terug

Vorig jaar werd uitgegaan van een tekort van 100.000 tot 125.000 medewerkers in de zorg in 2022. Volgens de nieuwste cijfers van het CBS is het verwachte tekort teruggelopen naar 80.000 en mogelijk zelfs naar 55.000 in 2022. De werkgelegenheid is in 2018 harder gestegen dan verwacht en het aantal zij-instromers en herintreders nam toe. Ook is sprake van een verdere stijging van instroom in het zorgonderwijs.

De regionale aanpak, die het kabinet ruim een jaar geleden is gestart, lijkt volgens VWS nu vruchten af te werpen. Samen met werkgevers, scholen, opleidingen, medewerkers en overheden werkt het kabinet aan een beter imago van de zorg en meer kennis over wat werken in de zorg inhoudt.

Een ander doel is meer leerlingen die hun opleiding afmaken door inspirerend en uitdagend onderwijs te bieden, en iedere leerling en student moet kunnen rekenen op een stageplek. Ook moet het werken in de zorg beter aansluiten bij de wensen van medewerkers. Zo moet zorgpersoneel het werk doen waarvoor het is opgeleid, zonder overbodige administratieve lasten

.

 

 

 

 

Document acties

gearchiveerd onder: Personeelstekort
Back to top