Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Ranibizumab nu ook tegen syndroom van Terry

PW40/41 - 02-10-2019
Een drietal uitbreidingen van geneesmiddelindicaties is goedgekeurd door de Committee for Medicinal Products for Human Use (CHMP).
Ranibizumab nu ook tegen syndroom van Terry

De VEGF-remmer ranibizumab (Lucentis) is ook bestemd voor de behandeling van prematurenretino­pathie – het syndroom van Terry – veroorzaakt door vroeggeboorte en treedt meestal op in de vijfde tot zevende week daarna. Bij deze ziekte is sprake van aantasting van de retina door een verstoorde uitgroei van de aanwezige bloedvaten.

Het combinatiepreparaat ceftolozaan/tazobactam (Zerbaxa) is tevens geïndiceerd voor volwassenen met een pneumonie die in het ziekenhuis verworven is, inclusief wanneer deze ontstaan is door toepassing van mechanische ventilatie (beademing) bij de patiënt.

Belimumab (Benlysta) is nu ook goedgekeurd als aanvullende therapie bij pediatrische patiënten (vanaf 5 jaar) met actieve, auto-antistofpositieve systemische lupus erythematosus. En daarbij een hoge ziekte­activiteit, zoals de aanwezigheid van positief anti-dubbelstrengs DNA en lage complementwaarden, ondanks de standaard behandeling. 

Document acties

Back to top