Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Patiënt veroordeeld voor mishandelen apotheker

PW11 - 08-03-2019
Een 50-jarige man is woensdag veroordeeld voor het slaan van een apotheker in een apotheek in Weesp. Na een meningsverschil over medische noodzaak had hij de apotheker een klap in haar gezicht gegeven.
Patiënt veroordeeld voor mishandelen apotheker

Van de politierechter in Lelystad heeft de patiënt een geldboete gekregen van € 750, waarvan € 350 voorwaardelijk. Dat hij een zorgverlener heeft aangevallen, vindt de rechter onacceptabel.

De patiënt was naar de apotheek in Weesp gekomen omdat hij vindt dat zijn moeder Nexium moet krijgen, omdat hiervoor een medische noodzaak zou zijn. Maar de apotheker vertelde hem dat ze daar geen recht op heeft, omdat ze nog nooit een generiek had geprobeerd en daartoe ook niet bereid was. De vrouw is inmiddels overgezet op pantoprazol.

Vervolgens verliet de man de apotheek. Maar hij kwam snel weer terug, schold de apothekersassistenten uit en riep om de eigenaar. Toen de apotheker naar de balie kwam, liep hij daaromheen en stompte haar in haar gezicht. Ook vernielde hij in de apotheek een privacy-scherm. De apotheker deed aangifte bij de politie van de mishandeling.

De patiënt is schizofreen en hij zou zijn medicatie op de dag van de mishandeling niet hebben ingenomen, aldus zijn advocaat, die pleitte voor ontoerekeningsvatbaarheid. Maar daar ging de rechter niet in mee.

De apotheker heeft geen schadevergoeding geëist.

Document acties

gearchiveerd onder: Weesp, Slaan, Agressie, Medische noodzaak

Reacties

12-03-2019 18:55
M. Sarac zegt:

In hoeverre neemt de KNMP het initiatief om deze vorm van "apothekersbejegening" strafbaar te laten stellen volgens de aanstaande wet? Zie: https://www.ad.nl/politiek/ook-geweld-tegen-doktersassistente-levert-altijd-celstraf-op~a35c1618/

13-03-2019 10:36
F.J.M van den Houdt zegt:

Dit heeft de volle aandacht van de KNMP.

Back to top