Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Ook CBG tegen olaratumab

PW21 - 23-05-2019
Het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen (CBG) trekt de voorwaardelijke handelsvergunning van olaratumab (Lartruvo) in. Dit is in lijn met het advies tot intrekking van de handelsvergunning door het Europees Geneesmiddelen Agentschap (EMA).
Ook CBG tegen olaratumab

Het EMA besloot dit eerder dit jaar op basis van resultaten uit een vervolgstudie, waaruit bleek dat het middel in combinatie met doxorubicine niet effectiever is dan doxorubicine alleen voor het verlengen van de levensduur van patiënten met wekedelensarcoom.

Het is de eerste keer dat een voorwaardelijke handelsvergunning van een geneesmiddel wordt ingetrokken. Artsen die een lopende behandeling bij een patiënt willen voortzetten wordt geadviseerd contact op te nemen met de Inspectie Gezondheids­zorg en Jeugd (IGJ). De fabrikant heeft in samenspraak met het CBG en IGJ een Direct Healthcare Professional Communication (DHPC) – een brief met daarin de belangrijkste risico-informatie – over dit middel verstuurd naar ziekenhuisapothekers, medisch-oncologen en internist-oncologen, evenals genoemde specialisten in opleiding.

Document acties

gearchiveerd onder: IGJ, Olaratumab
Back to top