Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Elkerliek koploper bij uitwisseling gegevens

PW33/34 - 16-08-2019
Het Elkerliek ziekenhuis in Helmond heeft als eerste streekziekenhuis alle doelstellingen gehaald van het landelijke VIPP-programma voor online inzage van medische gegevens door patiënten. Hierdoor kunnen patiënten onder meer binnen zeven dagen onderzoeksuitslagen, brieven van de medisch specialisten en informatie over afspraken inzien.
Elkerliek koploper bij uitwisseling gegevens

Eén van de pijlers van het Versnellingsprogramma Informatie-uitwisseling tussen Patiënt en Professional (VIPP) is Patiënt & Medicatie. Sinds april 2018 verstuurt het Elkerliek alle recepten die daarvoor in aanmerking komen (70%) digitaal naar openbare apotheken. Dit zijn er gemiddeld tweeduizend per maand. Deze specifieke medicatiedoelstelling is het afgelopen jaar overigens door meerdere ziekenhuizen gehaald.

“Medicatieverificatie in het Elkerliek gebeurt van polibezoek tot ontslag na opname”, stelt projectleider Anyal Verduin-Dooms. “Er is een goede samenwerking tussen ziekenhuisapotheek en apotheken in de regio, en we denken na over een speciale poli voor medicatieoverdracht.”

Document acties

gearchiveerd onder: VIPP-programma, Elkerliek Ziekenhuis
Back to top