Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Brussel steunt Bruins in strijd tegen tekorten

09-12-2019
Voor zijn plannen om in Europa de tekorten en de betaalbaarheid van geneesmiddelen aan te pakken krijgt minister Bruno Bruins van Medisch Zorg steun in Brussel. Dat heeft hij gezegd na afloop van zijn ontmoeting vorige week vrijdag met de nieuwe Eurocommissaris van Gezondheid Stella Kyriakides.
Brussel steunt Bruins in strijd tegen tekorten

Bruins heeft er in Brussel voor gepleit om gezamenlijk op te trekken bij het tegengaan van tekorten door te onderzoeken of de productie van geneesmiddelen weer meer in Europa kan plaatsvinden. De commissaris heeft gevraagd of Nederland daarbij een actieve rol kan spelen.

Verder heeft de minister besproken op welke wijze innovatieve dure geneesmiddelen – zoals weesgeneesmiddelen – beschikbaar kunnen komen tegen redelijk prijzen. Zo wil hij voorkomen dat marktexclusiviteit voor weesgeneesmiddelen wordt misbruikt door farmaceutische bedrijven.

Tijdens de bijeenkomst van de EU-Gezondheidsraad vandaag gaat Bruins zijn collega-ministers oproepen in actie te komen en de problemen met geneesmiddelen een vaste plek te geven op de Europese agenda.

Document acties

Back to top