Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Twee bereidingsapotheken Brocacef in Losser sluiten

PW18 - 23-04-2019
Twee bereidingslocaties van Brocacef Ziekenhuisfarmacie in Losser sluiten in het derde kwartaal van dit jaar de deuren. Vooruitlopend op de overheveling naar het intramurale budget in 2021, wil Brocacef deze activiteiten onderbrengen in haar vestiging in Oostrum, zodat ze kan voldoen aan de regelgeving die dan gesteld wordt.
Twee bereidingsapotheken Brocacef in Losser sluiten

Brocacef streeft ernaar de ongeveer dertig medewerkers ‘van werk naar werk’ te begeleiden.

In de bereidingsapotheken in Losser wordt onder meer totale parenterale voeding (TPV) en antibiotica gemaakt voor toediening via het infuus. Brocacef produceert deze bereidingen voor patiënten in de thuissituatie en stelt deze geneesmiddelen zelf ter hand.

Vanaf het moment dat de financiering van deze bereidingen verschuift van de Zorgverzekeringswet (ZVW) naar het ziekenhuisbudget – naar verwachting in 2021 – zal de terhandstelling mogelijk kunnen verplaatsen afhankelijk van de wens van het ziekenhuis, meldt Brocacef. Hierdoor zal sprake zijn van een doorgeleverde bereiding, waardoor de bereidingsapotheken moeten voldoen aan de norm voor good manufacturing practice (GMP).

De twee bereidingsapotheken in Losser – die Brocacef in 2016 heeft overgenomen van Mediq – voldoen niet aan deze GMP-norm en zijn volgens een woordvoerder van Brocacef ook niet GMP-compliant te maken. “Dat komt door de bouwkundige structuur van deze locaties. De bereidingslocatie van Brocacef Ziekenhuisfarmacie in Oostrum voldoet wel aan de GMP-norm en kan deze bereidingen relatief eenvoudig overnemen.”

Brocacef benadrukt dat de locaties in Losser wel voldoen aan de huidige regelgeving.

Document acties

gearchiveerd onder: Bereiding, Bereiding, apotheek
Back to top