Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

VZA: verhoog loon voor medewerkers apotheek

PW25 - 14-06-2018
De Vereniging Zelfstandige Apothekers (VZA) adviseert haar leden om de lonen van apotheekmedewerkers vallend onder de Cao apotheken eenzijdig structureel te verhogen met 1,5% per 1 juli 2018.
VZA: verhoog loon voor medewerkers apotheek

Eerder, eind februari, hebben werkgeversorganisaties VZA en de Associatie van Ketenapotheken (ASKA) een eindbod neergelegd bij de vakbonden FNV en CNV voor de nieuwe Cao apotheken voor apotheekmedewerkers, met daarin onder meer een loonsverhoging van 1,75%. De vakbonden CNV en FNV hebben dit eindbod van de werkgevers afgewezen en beraden zich op nadere stappen.

VZA en ASKA zijn van mening dat een loonsverhoging recht doet aan de rol en verantwoordelijkheid als goede werkgever. Ook willen de werkgeversorganisaties met deze eenzijdige verhoging voorkomen dat er loonafspraken met terugwerkende kracht moeten worden gemaakt om de dan ontstane achterstand in loonontwikkeling te compenseren.

Ondanks dit eenzijdige besluit zonder overeenstemming met de vakbonden, blijven werkgevers streven naar nieuwe cao-afspraken, benadrukt de VZA.

 

 

 

 

 

 

 

Document acties

gearchiveerd onder: VZA, CAO Apotheken, Salaris
Back to top