Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Onderzoek naar digitale veiligheid ziekenhuizen

PW26 - 20-06-2018
Ziekenhuizen en hun ketenpartners moeten verstoring, uitval en misbruik van ICT proberen te voorkomen. De Onderzoeksraad voor Veiligheid gaat onderzoeken of ziekenhuizen ook voldoende maatregelen nemen om de patiëntveiligheid te waarborgen.
Onderzoek naar digitale veiligheid ziekenhuizen

Aanleiding voor het onderzoek is de ICT-storing in het IJsselland Ziekenhuis in Capelle aan den IJssel van begin juni, de ICT-storing in het Radboudumc in Nijmegen van afgelopen januari en diverse ransomware-aanvallen op Nederlandse ziekenhuizen in de afgelopen jaren. 

Deze voorvallen wil de onderzoeksraad in samenhang bezien met het oog op de patiëntveiligheid. De vraag die hierbij centraal staat is hoe ziekenhuizen en hun ketenpartners problemen en misbruik van ICT proberen te voorkomen en in hoeverre zij voorbereid zijn om de gevolgen daarvan te beperken.

De Onderzoeksraad voor Veiligheid is gericht op het verbeteren van de veiligheid in Nederland en kijkt daarbij vooral naar die situaties waarbij burgers voor hun veiligheid afhankelijk zijn van de overheid, bedrijven of instellingen.

Document acties

Back to top