Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Nieuwe website voor zwangere vrouwen

29-06-2018
Op de nieuwe website Allesoverzwanger.nl kunnen vrouwen die zwanger zijn of het willen worden informatie vinden over zwangerschap en geboorte. De website is een initiatief van het College Perinatale Zorg (CPZ), samen met patiëntenorganisaties en zorgverleners.
Nieuwe website voor zwangere vrouwen

De website is een online versie van de folders Zwanger! en Geboortezorg in Nederland. De folder Zwanger! is de landelijke folder met informatie en adviezen van verloskundigen, huisartsen en gynaecologen. In deze folder staat algemene informatie over wat de zwangere vrouw en haar partner aan voorlichting en zorg kan verwachten.

De folder Geboortezorg in Nederlands is gebaseerd op de Zorgstandaard Integrale Geboortezorg versie 1.1. In de zorgstandaard staan de afspraken die zorgverleners met elkaar hebben gemaakt over de basiszorg  die elke zwangere of kraamvrouw hoort te krijgen. Deze zorgstandaard is gebaseerd op de meest recente inzichten van cliëntenorganisaties en beroepsgroepen over de inhoud van geboortezorg.

Bij de inhoud van de folder Geboortezorg in Nederland en de cliëntversie van de zorgstandaard, die de basis vormen van deze website, zijn onder meer de volgende organisaties betrokken: CPZ, Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (KNOV) en het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG). De KNMP is betrokken als adviseur bij de inhoud van de folders.

 

Document acties

Back to top