Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Nieuwe infrastructuur gezondheidsonderzoek

PW23 - 30-05-2018
Voor een betere samenwerking en het combineren van data hebben Nederlandse onderzoeksorganisaties een nieuwe nationale infrastructuur voor gezondheidsonderzoek ontwikkeld: het Health-RI-initiatief.
Nieuwe infrastructuur gezondheidsonderzoek

Met Health-Ri kunnen meer dan 200 biobanken, beeldbanken en andere beschikbare data van gezonde mensen en patiënten efficiënter en effectiever ontsloten worden voor onderzoekers. Ook kan de nieuwe infrastructuur, volgens de initiatiefnemers, bijdragen aan de ontwikkeling van personalized medicine, door het beter bij elkaar brengen van zorgdata van de patiënt.

Health-Ri kan ook helpen de zorg van de toekomst te verbeteren en betaalbaarder te maken. Het zorgsysteem zal zich veel meer richten op preventie, voorspellen, vroege diagnose en behandeling op maat.

Met de gegevens uit ‘Nivel Zorgregistraties eerste lijn’ en zijn kennis van het gezondheidszorgsysteem steunt het Nivel de nieuwe infrastructuur.

Health-Ri is het initiatief van onderzoeksinstellingen en wordt verder gesteund door diverse UMC’s, patiëntenverenigingen, verzekeraars en de Federatie Medisch Specialisten.

In landen als Zwitserland, Engeland, Amerika en Duitsland is men ook bezig met het opzetten van dit soort infrastructuren.  

 

 

 

Document acties

gearchiveerd onder: Onderzoek
Back to top