Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Groen licht voor zes geneesmiddelen

PW44 - 02-11-2018
Het Europees Geneesmiddelen­beoordelingscomité CHMP heeft een positief advies gegeven voor nieuwe handelsvergunningen van zes geneesmiddelen.
Groen licht voor zes geneesmiddelen

Terugkerende aanvallen van erfelijk angio-oedeem (HAE) kunnen preventief bestreden worden met het geneesmiddel lanadelumab (Takhzyro). Dit geneesmiddel is beoordeeld via een versnelde beoordelingsprocedure voor geneesmiddelen die van groot belang zijn voor de volksgezondheid.

Het combinatiepreparaat glycopyrronium/formoterol (Bevespi Aerosphere) dient als onderhoudsbehandeling om symptomen bij volwassen patiënten met chronisch obstructief longlijden (COPD) te verlichten.

Een biosomilar van trastuzumab (Ogivri) is bestemd voor behandeling van borst- en maagkanker volgens de indicaties die zijn goedgekeurd voor het innovatorproduct Herceptin.

Het influenzavaccin Flucelvax Tetra is geïndiceerd als preventief middel tegen influenza bij volwassenen en kinderen vanaf 9 jaar.

Mexiletine (Namuscla) dient als therapie voor myotonie bij volwassenen die lijden aan niet-dystrofe myotone stoornissen.

Het tetravalent denguevaccin (Dengvaxia) is bestemd voor de preventie van dengue (knokkelkoorts) bij personen van 9 tot 45 jaar die wonen in endemische gebieden en al eerder geïnfecteerd zijn geraakt met het denguevirus. Het vaccin richt zich tegen de serotypen 1, 2, 3 en 4 van het denguevirus.

Document acties

Back to top