Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

CHMP adviseert positief over acht handelsvergunningen

PW24 - 11-06-2018
De Committee for Medicinal Products for Human Use (CHMP) adviseert positief over een handelsvergunning voor erenumab (Aimovig), een monoklonaal antilichaam dat werkt tegen het calcitonine-gen-gerelateerde neuropeptide (CGRP).
CHMP adviseert positief over acht handelsvergunningen

Erenumab wordt als eerste van deze nieuwe klasse geneesmiddelen ingezet voor preventie van migraineaanvallen.

Ook twee weesgeneesmiddelen ontvangen een positief advies van de CHMP voor een handelsvergunning: inotersen (Tegsedi) en metrelep­tine (Myalepta). Inotersen, dat bestemd is voor de behandeling van patiënten met de erfelijke aandoening transthyretineamyloïdose, is en antisense oligonucleotide dat de productie van het transthyretine-eiwit verlaagt om zo amyloïdvorming tegen te gaan. Metreleptine is een synthetisch analoog van het hormoon leptine dat bedoeld is voor patiënten met een leptinedeficiëntie.

Daarnaast gaf het CHMP een positief advies over handelsvergunningen voor brexpiprazol (Rexulti) voor de behandeling van schizofrenie, en Halimatoz, Hefiya en Hyrimoz (drie biosimilars van Humira [adalimumab]) voor de behandeling van een aantal inflammatoire aandoeningen waaronder reumatoïde artritis, juveniele idiopathische artritis, psoriasis en de ziekte van Crohn.

Ook het biosimilar anti-HER2-antilichaam Trazimera (trastuzumab) kreeg een positief advies. Dit middel is bestemd voor de behandeling van patiënten met vroege, uitgezaaide borstkanker en patiënten met uitgezaaide maagkanker.

Document acties

Back to top