Ga naar inhoud. | Ga naar navigatie

Persoonlijke hulpmiddelen

Navigatie

Apotheker Rawa Ismail wint prijzen op wereldcongres

16-08-2018
De net afgestudeerde apotheker Rawa Ismail, winnaar van het NK Consultvoering 2017, heeft vorige week in Argentinië meerdere prijzen gewonnen op het congres van de International Pharmaceutical Students Federation.
Apotheker Rawa Ismail wint prijzen op wereldcongres

Voor het onderdeel Clinical Skills Event (CSE), dat bestond uit drie wedstrijden, viel Ismail drie keer in de prijzen. Bij de individuele schriftelijke CSE-toets won ze de derde prijs voor onder meer rekenvaardigheden en kennis van interacties, bijwerkingen en doseringen. Zilver kreeg ze voor de team jeopardy, een wedstrijd in de vorm van een spel.

Ook was Ismail – die in juni is afgestudeerd –  leider van een team dat een farmaceutische casus moest oplossen. “Samen met de drie farmaciestudenten uit andere landen in mijn team heb ik hiervoor de eerste prijs gewonnen.”

Als winnaar van het NK Consultvoering 2017 was het doel van Ismail om ook de patiënt counseling event (PCE) te winnen, maar dat is haar niet gelukt. "Helaas heb ik de finale niet kunnen halen, maar ik heb veel geleerd van de verschillende manieren van consultvoering in andere landen.”

Het toetsen van consulten bleek zelfs totaal verschillend van wat Ismail hier in Nederland gewend is. Zo moesten de deelnemers een diagnose stellen voordat zij een voorgeschreven geneesmiddel konden afleveren. “Ook kregen we een casus over een mini-pil die ik niet kende omdat deze niet in Nederland of Europa is geregistreerd, waardoor het gesprek toch minder soepel verliep.”

Als feedback kreeg Ismail onder meer te horen dat ze de patiënt moet bedanken voor zijn tijd. “Ook dat ben ik niet gewend.”

Ervaring met consultvoering heeft Ismail opgedaan tijdens haar werk in Apotheek Orion in Amersfoort, waar ze vanaf haar eerste studiejaar heeft gewerkt. De deelname aan het congres werd gefinancierd door de KNMP.

 

 

 

 

 

Document acties

Back to top